Houthalen-Helchteren telt zo’n 200 verenigingen in de sectoren van cultuur, sport, senioren, jeugd en diversiteit. Hun werking wordt mogelijk gemaakt door de onbaatzuchtige inzet van een legertje vrijwilligers. Om deze vrijwilligers te bedanken organiseert het gemeentebestuur jaarlijks de ‘Dag van de Vrijwilliger’. Door corona kan de activiteit echter ook dit jaar niet plaatsvinden. Gelukkig is er een fleurig alternatief!

Schepen van cultuur Hanne Kellens: “We tellen gemakkelijk zo’n 500 vrijwilligers die we zouden willen bedanken voor de inzet van het afgelopen jaar. De huidige coronamaatregelen laten een evenement voor zo’n aantal helaas nog niet toe. Gelukkig hebben we samen met onze gemeentelijke medewerkers een leuk, coronaveilig alternatief uitgedokterd. We doen mee aan de zonnebloemactie van Think Pink, de nationale campagne tegen borstkanker, en geven zo een fris teken van hoop aan al onze vrijwilligers.”

Het gemeentebestuur heeft bij Think Pink 300 zonnebloemen aangekocht die een plaatsje kregen op twee projectsites, namelijk de Hekkelaar en de plaats van het voormalige gemeentehuis. Niet alleen ondersteunt de gemeente hiermee de actie maar ze geeft zelf ook een mooi symbolisch gebaar aan de vele vrijwilligers: een fleurige oppepper met hoop op de toekomst!

 

Maar de vrijwilligers krijgen ook iets in handen! “Elke vereniging krijgt 10 ‘groeikaartjes’ die ze aan hun vrijwilligers mogen schenken. Met deze ecologische kaartjes waarin zaadjes zijn verwerkt, kan iedereen zelf kleurrijke klaprozen in huis of tuin kweken. Ook de ‘losse’ vrijwilligers van het Lachfestival, Zomernoten en Cultuurhuis Casino vergeten we niet.” weet schepen Hanne Kellens nog te vertellen.

 Bron: gemeente Houthalen-Helchteren