Met het project ‘Hoeve Mieneke Herleeft’ werd de voorbije maanden hard gewerkt aan de opwaardering van de hoeve en haar omgeving. Naast authenticiteit, duurzaamheid en kwalitatieve ontwikkeling was ook de ‘beleving’ van groot belang.

In 2020 werd een infozuil geplaatst waar je met de ErfgoedApp Hoeve Mieneke op een interactieve manier kan ontdekken. Grasduinen door de fotoboeken of beluisteren van het interview met de kleinzoon van Mieneke... het kan allemaal dankzij dit digitale verlengstuk.

Ook de historische vormen rond de hoeve werden gevisualiseerd. Sinds het najaar van 2020 staat er naast het silhouet van Mieneke ook een cortenstaal silhouet van de waterput en van enkele erfdieren.

Voor de verdere inrichting van de omgeving met elementen in cortenstaal deed het gemeentebestuur een oproep naar de lokale ondernemers.
Apotheek Panorama Houthalen, Drukkerij Haletra en Innovastore engageerden zich voor de sponsoring van bijkomende erfdieren.

Dankzij deze sponsors en projectpartners Provincie Limburg, RLLK, IOED, Heemkring De Klonkviool, De Wijers en Rimo, slagen we erin om met het project ‘Hoeve Mieneke Herleeft’ een grote uitstraling op het vlak van erfgoed te geven. Niet enkel voor eigen gemeente maar ook voor Limburg.

Bron: gemeente Houthalen-Helchteren